350 FPV-дронів для ЗСУ. «Друга Ріка» передала першу сотню

350 FPV-дронів для ЗСУ. «Друга Ріка» передала першу сотню

Друзі, пам‘ятаєте, ми ставили за мету придбати 100 дронів для ЗСУ? А вийшло в нас з вами 350!

Тож починаємо звітувати про закупівлю та передачу дронів, виготовлених за кошти, що зібрали протягом туру «Другої Ріки» у США, Канаді, Німеччині та Польщі.

З об’єктивних обставин, в які вас не занурюємо, пошуки найоптимальнішого шляху закупівлі, отримання комплектуючих та швидкого і якісного виготовлення дронів, забрали у нас чимало часу. Тому ми раді, що нарешті робимо цей допис.

Перша сотня дронів була вчора передана командиру першого стрілецького батальйону Третьої окремої штурмової бригади Володимиру Короті.

Всього буде виготовлено 350 одиниць. Ми не шукаємо легких шляхів. Тому, коли ми зрозуміли, що придбавши комплектуючі в одній далекій країні, ми збільшимо кількість дронів удвічі, ми неодмінно це зробили. Було непросто. Завдяки контакту Романа Казанка, ми розмістили замовлення на узгоджені з бойовими підрозділами комплектуючі, які після отримання передали професіоналам з Благодійного фонду «Ірпінське волонтерське об'єднання “Незламні серця”», які їх й зібрали. За що їм величезна подяка!

Незабаром відзвітуємо ще про 200 дронів, які на завершальній стадії виробництва і на тестуванні інших виробників, а також про 50 FPV-дронів з покращеною камерою нічного бачення, закупівлю яких здійснив партнерський фонд Second Front Ukraine Foundation.

Щиро дякуємо організаторам ATLAS Entertainment та Atlas Festival, а також партнерам та благодійним фондам, за підтримки яких відбувся тур: Second Front Ukraine Foundation, United Help Ukraine, Ukrainian-American Chamber of Commerce and Industry, Liberty Ukraine Foundation та MEEST Canada.

Окрема подяка за допомогу в логістиці закупівлі та виготовленні дронів: Петру Щербині, Володимиру Короті, Роману Казанку, Олександру Яковенку.

Дякуємо кожному, хто доєднався до збору покупкою квитка на концерт, лотів, мерчу чи просто просто поповненням банки.

Дякуємо всім захисникам та захисницям, що нам є куди повертатися з турів, де продовжувати свою діяльність, та просто за життя.

Фото: Олег Гриб